Vi inviterer til sommerkurs i yoga

Har du tenkt på hvordan det kunne vært å få tid for deg selv, der fokuset er på deg og på at du gjør yoga? Nå får du muligheten til å ta yogaferien du har drømt om. Trekke deg tilbake og virkelig gå i dybden med praksisen din.

Mandala Yoga inviterer deg til retreat på Ullsaker Panorama i Vest-Torpa, Nordre Land. Vi holdt kurs her sommeren 2018 og har mange gode minner, og nå kan du bli med på å skape flere minner til sommeren.

Vi utvider årets sommerkurs og tilbyr tre kurs som kan nytes hver for seg, du kan delta på to av delene eller alle tre om du ønsker en ekstra luksuriøs pakke.

Missing Event Data

Pris: firemannsrom 3490,- kr, tremannsrom 3650,- kr, tomannsrom 3890,- kr

Missing Event Data

Pris: firemannsrom 4660,- kr, tremannsrom 4870,- kr, tomannsrom 5190,- kr

Missing Event Data

Pris: firemannsrom 3490,- kr, tremannsrom 3650,- kr, tomannsrom 3890,- kr

Ullsaker Øvre Gjestegård tar oss i mot for yoga kurs

Ullsaker Panorama har vært et fristed der byfolk har kommet for rekreasjon i flere hundre år. Finnes det et bedre sted for yoga?

Janna Brattli - Mandala yoga

Janna Brattli, Daglig leder Mandala Yoga

Janna Brattli – underviser del 1 og del 2

Janna har praktisert yoga siden 2004 og undervist siden 2008. Etter å ha utforsket litt ulike stiler så falt hun for Iyengaryoga. For henne gir denne undervisningsmetoden et uendelig repertoar av teknikker å spille på. Elevene på Janna sine timer beskriver undervisningsstilen hennes som ledig og uhøytidelig. Det er mye latter, personlige anekdoter og morsomme innfallsvinkler til yogaen. Timene hennes er varierte og interessante og hun henter ut det beste i deg som elev.

Blir du med så får du tre økter med yoga pr dag – to økter med asanas, yogaposisjoner og en med pranayama, pusteøvelser. Du kan delta på retreaten om du har gjort yoga regelmessig på klasser i ett år eller mer. Da har du treningsgrunnlaget som skal til for dette kurset. Du må altså ikke ha deltatt på noen langvarige kurs før, for å være med på dette.

Brigitta Tummon - Mandala yoga

Brigitta Tummon – fagansvarlig Mandala Yoga

Brigitta Tummon – underviser del 3

Brigitta er vårt nyeste tilskudd i lærerstaben. Til tross for det er hun den læreren hos oss med lengst fartstid innen iyengaryoga – over 40 år. Hun har hatt tilhold i Sør-Afrika i mange år, men kommer opprinnelig fra Nederland, og har nå flyttet til Norge for å bo nærmere familie hun har her.

Brigitta behersker kunsten å undervise både dynamisk og mer restorativt. Hun kombinerer gjerne de to slik at du som elev først vekker til live kropp og sjel, før du så får muligheten til å spenne av og finne ro så at du virkelig lander på matta. Atmosfæren er lett og latteren ligger alltid nært i Brigittas klasser, og dybden og undervisningsgleden må bare oppleves!

Yoga tunet

Å komme opp til Ullsaker Panorama er nesten som å reise tilbake i tid, her er bygningene over 250 år gamle og det har vært gjestfrihet her i lange, lange tider. Tunet består av fire bygninger hvorav tre er av god gammel årgang. Det ene er vertskapets bolig, de to andre bygningene Hovedgården og Stabburet er bygningene som Mandala Yoga leier for overnatting og yogaklasser.

Stedet har moderne kjøkkenfasiliteter av ypperste kvalitet og en sjarmerende grue fra 1750. Mandala Yoga har med egen kokk som tilbereder vegetarisk mat for kursets deltagere. Vi tar etter beste evne hensyn til allergier, men trenger å vite det god tid i forveien.

Yogaklassene vil finne sted i den store festsalen, et hyggelig rom med god utsikt og ro til å fokusere. Mellom klassene kan du slappe av i salongen, ta badstue eller bade i vedfyrt, utendørs, badestamp.

Nyt naturen!

Utsikt mens vi gjør yoga

Fra de sydvendte terrassene, eller fra badestampen ute, kan du nyte mer enn 180 graders panoramautsikt, og se rett ned til Ullsjøen som har både fiskemuligheter og badestrand. I terrenget rundt finnes også fine turstier for de som ønsker å gå på tur.

Hyggelige rom for å slappe av mellom yoga økter

Innlosjering

Du kan lese mer om stedet og omgivelsene på www.ullsakerpanorama.no, og der kan du også sniktitte på hvert av rommene. De fleste rommene er dobbelt rom med to enkeltsenger. I tillegg er det et firemannsrom og et tremannsrom.

Ingen av rommene har eget bad, men det finnes flere bad og flere separate toaletter, og vår tidligere erfaring med stedet er at det ikke er noe problem med over 20 gjester. I tillegg kan vi fritt benytte stedets badestamp og badstue.

Stemningen i rommene har samme gamle velholdte preg som resten av gjestegården. Her kan du sove i historisk sus så du våkner frisk og uthvilt til neste yogaklasse.

Utstyr

Vi kommer til å trenge litt utstyr: 1 yogamatte, to klosser, to belter og fire stødige tepper. Dersom du er usikker på om utstyret du har passer er det bare å ta kontakt. De som vil slippe å ha med utstyr kan leie en komplett utstyrspakke fra Mandala Yoga. Vi leier bare ut hele pakker, så du kan dessverre ikke leie kun deler av utstyret.

Mat/servering

Mange syns yoga og vegetarmat hører sammen. Vi legger derfor opp til en vegetarisk meny. For de som ikke er kjent med vegetarmat håper vi dette blir en spennende opplevelse. I tillegg føler man seg lettere i kroppen når man ikke spiser så tungt fordøyelig mat, og det vil helt klart være en fordel når vi gjør yoga. Deltakerne får en e-post med spørsmål om eventuelle allergier etter påmeldingen er registrert.

Veibeskrivelse

Med bil
Fra Oslo – 2t 40 min
Fra Bergen – 6t 10 min
Fra Trondheim – 5t 30 min
Fra Ålesund – 5t 40 min
Fra Lillehammer – 45 min
Fra Gjøvik – 56 min
Fra Dokka – 30 min
Med fly
Til Oslo Lufthavn Gardermoen – 2t 10 min kjøring til Ullsaker
Med tog
Til Lillehammer – 45 min kjøring til Ullsaker
Til Gjøvik – 56 min kjøring til Ullsaker
For å sjekke togruter anbefaler vi nsb.no
Med buss
Fra Oslo – 2 t 45 min til Dokka (30 min til Ulsakgutua)
Fra Bergen – 8t 10 min til Elverumskrysset (10 min til Ulsakgutua)
Fra Lillehammer – 35 min til Elverumskrysset (10 min til Ulsakgutua)
Fra Gjøvik – 1t 40 min til Elverumskrysset (10 min til Ulsakgutua) eller 1t til Dokka (30 min til Ulsakgutua)
Fra Dokka – 30 min til Ulsakgutua
Ullsaker Panorama anbefaler å bruke maps.google.com for å sjekke tidtabeller for buss og offentlig transport
Mulige avstigningssteder er Ulsakgutua (to minutter unna), Elverumskrysset og Dokka skysstasjon