Mandala yoga tar koronapandemien på alvor og har derfor gjort en del tilpasninger på våre klasser for å følge retningslinjene for smittevern innen trening utarbeidet av Virke og helsedirektoratet. I tillegg ønsker vi å unngå at de som kommer på yoga hos oss må i karantene dersom noen på en klasse har vært smittet uten å vite om det. Vi har derfor avstand på minst to meter fra mattekant til mattekant. På den måten unngår vi først å fremst å spre smitte, og i tillegg vi unngår også å begrense bevegelsesfriheten det er å måtte sitte i karantene.

Vi ønsker også at alle som deltar i studio viser gyldig koronapass. Om du av ulike årsakter ikke har dette kan du likevel delta dersom du avtaler å møte 30 minutter tidligere og tar en koronatest som vi samme ser at er negativ. Vi vil strekke oss så langt vi kan for å ha koronatester som du kan kjøpe til dette formålet, men ved problemer med leveranse til apoteker må man dessverre skaffe testen selv.

Om du ikke har vaksinepass og ikke ønsker å ta en test hos oss har vi på generelt grunnlag forståelse for dette, men da kan du dessverre ikke delta på time hos oss.

Vi forventar at alle som kommer til oss deltar på arbeidet med smittevern. Først og fremst, hold deg hjemme hvis du har symptomer eller mistanke om at du kan være smittet. Vask hendene, unngå å ta deg i til ansiktet og sprit hendene om du ikke får vasket dem.

Vi oppfordrer alle til å ta med eget utstyr og kommer til å legge opp til minimalt bruk av utstyr ut over yogamatte og ett belte. Det vil imidlertid finnes utstyr du kan låne, men det må du rengjøre både før og etter klassen.

Sammen klarer vi dette! 🙂

  • Vi har redusert antall deltakere pr klasse og vi holder minst to meters avstand mellom hver person i rommet under selve klassen og minst en meter på tur inn og ut fra timene.
  • Alle berøringspunkter blir vasket og spritet jevnlig.
  • Det er en fordel for deg og andre om du kommer ferdig skiftet til timen. Om du ikke får til dette så er det fortsatt mulighet til å skifte hos oss. Hvis de fleste ikke trenger å skifte reduserer vi presset i garderoben. Du oppfordres til å ha med egen matte og eget belte. 
  • Du må vaske hendene dine både når du kommer og når du går. Det betyr selvsagt at du også vasker deg etter eventuelle toalettbesøk, som alltid. I tillegg står det håndsprit tilgjengelig. Bruk det!
  • Det eneste av utstyret som hører til i yogasalen som vi kommer til å bruke er klosser. Du må vaske klossen godt med såpevann eller med sprit før du tar den i bruk og før du setter den tilbake etter timen. Gjør gjerne begge deler. Du kan godt ta med egen kloss om du syns det er bedre. NB! Unngå trengsel ved stedene vaskevann og sprit står slik at vi opprettholder meteren.
  • Ønsker du å ha med eget teppe eller annet utstyr du har behov for er det selvsagt helt i orden, men vi kan dessverre ikke lagre utstyr mellom klassene, så du må være forberedt på å frakte det til og fra hver gang. Grunnen til dette er at vi ikke har så god plass og at vi vil unngå å skape en falsk følelse av trygghet. Det er ikke mulig å kontrollere at utstyret ditt blir liggende uberørt, så har du utstyret ditt med hjem har du også kontroll på det.
  • Sist, men ikke minst, dersom du har symptomer på luftveisinfeksjon skal du jf retningslinjene fra helsedirektoratet holde deg hjemme.

Du kan lese mer om smittevernstandarden til Virke på nettsidene deres. Der står det også om hva som defineres som en nærkontakt. Dersom noen hos oss, instruktører eller kursdeltakere, blir smittet skal alle nærkontakter i karantene. Vi må altså holde minst to meter til hverandre for å unngå dette!

Takk for at dere hjelper oss med å stanse smitten!